NOVISCH PÅ SYDSKÅNSKA

NOVISCH PÅ SYDSKÅNSKA

Ny i Lund?

Grattis och välkommen till Sveriges bästa studentstad, Lund! När en är ny student kallas detta för att vara novisch. Att vara ny i Lund kan vara ganska förvirrande och därför finns vi på plats för att se till att du aldrig är ensam, utan istället får ta del av vår underbara gemenskap!

NOVISCH PÅ SYDSKÅNSKA

Under hösten anordnar vi på Sydskånska massor av aktiviteter för dig som ny i Lund. Vi vill gärna ha med dig, vare sig du har mycket eller lite tid mellan föreläsningar och plugg! När du skriver in dig och blir novisch hos oss får du en fadder och en faddergrupp som välkomnar dig till nationen och ser till att din tid i Lund börjar så bra som möjligt!

Inskrivningen på Sydskånska har öppet varje vardag kl 10:00-18:00 från och med 24 augusti. Där finns det alltid förmän på plats för att hjälpa till och besvara alla dina frågor! Vi finns också på Facebook, så gå med i vår grupp “Sydskånska Novisch HT18” för att hålla koll på allt som händer under novischperioden!

Har du frågor gällande boende på nationen kan du läsa mer här.

 

NÅGRA EXTRA ROLIGA DATUM FÖR DIG SOM NOVISCH:

[11/9] Novischfika
Vi kickar igång perioden med lite klassiskt ”fika”! Kom till Sydskånska nationens tisdagscafé och möt dina Faddrar!  

[15/9] Klubba med SSK : upptäck Heartland
Här på Sydskånska är vi mest kända för våra fantastiska klubbar, med musik i alla breddgrader. Denna lördag har vi en gemensam förfest för att sedan gå ut på vår popklubb, Heartland!

[20/9] Novischpub
Om du gillar god atmosfär, liveband och god mat är Torsdagspuben rätt plats för dig! Vi kommer dit tidigare med alla faddrar för att avnjuta en härlig kväll tillsammans.

[22/9] Sångboksinsjungning
För dig som är ny i Lund kommer det finnas många, nya främmande begrepp som du kanske inte stött på tidigare. Ordet ”sittning” är ett av dessa. Hur man ter sig på en middagsbjudning i Lund och hur formella/informella de är kommer vi att presentera under vår sångboksinsjungning. Här kommer du få övning inför novischfesten!

[26/9]  Grilla med Sydskånska:
På Sydskånska Nationen är det inte bara musiken som spelar roll, utan även gemenskapen.Kom och grilla med oss. Upptäck varför alla våra aktiva väljer att spendera sin fritid på sin favoritplats i Lund! På nationens baksida kommer grillar finnas tillgängliga för den som vill grilla något gott i solen. Under kvällen kommer många av våra aktiva förmän att finnas på plats för att berätta mer om hur det är att jobba på nationens olika aktiviteter och varför det är så fantastiskt att vara en aktiv nationsmedlem. Kom lär känna Sydskånska!

[28/9] TORNAFESTEN – TORNANATIONERNAS NOVISCHFEST
Höjdpunkten på hela novischperioden! Tillsammans med de andra Tornanationerna (Helsingkrona, Hallands, Kristianstad & Sydskånska) arrangerar vi en festlig sittning för alla våra nya medlemmar i AF-borgen. Under kvällen kommer det bjudas på god stämning, mat och underhållning utan dess like. Har du aldrig varit på en äkta lunda-sittning är detta ett gyllene tillfälle! Sittningen avslutas med ett eftersläpp och utlovar ett dansgolv utan dess like.

 

Har du frågor eller funderingar kring vår novischperiod? Då är du varmt välkommen med alla dina frågor och funderingar. Du når oss via novischforman@sydskanska.se.

Vi ses i höst!