Huset

Huset

Bilder: Gemensam balkong och vardagsrum i en av våra korridorer

Välkommen till Sydskånska Nationens Studentbostadshus!

Vi finns på Tornavägen 5 i Lund, mindre än fem minuters gångväg från LTH och Ekonomihögskolan. Även LUX, SOL och Paradiset ligger nära.
Vi har en härligt grön baksida med grillplats och altan för våra hyresgäster att nyttja fritt.
Sydskånska Nationens Studentbostadshus är inte enbart ett studentbostadshus – det är också ett hem. I vårt hus finns det plats för 48 glada studenter!

Huset byggdes redan på 1950-talet, men gick igenom en totalrenovering 1994. Huset har tre våningar och på varje våning finns 11 korridorrum, 2 dublettrum och 1 pentrylägenhet. Samtliga rum har franska balkonger. Både lägenheter och dubletter har eget kök. I korridoren finns även ett gemensamt kök och vardagsrum, samt en stor inglasad balkong.

Alla rum är omöblerade utöver ett par stationära garderober, med tillgång till eget badrum utrustat med dusch. I hyran ingår värme, vatten, el och internet och under sommarmånaderna juni-juli bor du hyresfritt.

VÅRA OLIKA TYPER AV BOSTÄDER

?      Korridorrum, ca 20m2. Hyra 4189 kr/månad, 10 månader.

?      Lägenhet för en person, ca 29m2. Hyra 5678 kr/månad, 10 månader

?      Lägenhet för två personer (dublett), ca 42 m2. Hyra 7523 kr/månad, 10 månader.

För att bo hos oss måste du vara studerande vid Lunds Universitet, Lunds Tekniska Högskola eller vid annat till Studentlund anslutet lärosäte, samt vara medlem i Sydskånska Nationen. Som medlem och boende förbinder du dig även att följa nationens stadgar och policies.

Precis utanför dörren hittar du bostadshuset gemensamma cykelparkering. Det finns även möjlighet för våra boende att hyra parkeringsplats för bil, månadsvis eller för kortare perioder.
I husets källare har du tillgång till tvättstuga och bastu.

Husstyrelsen
Huset förvaltas utav husstyrelsen. I denna sitter nationens Inspector, ProInspector, Husförman, Qurator, en boenderepresentant samt ytterligare fyra ledamöter.

Husförman – Adam Svensson
Husförmannen är den person som ansvarar för regelbunden fasighetsadministration och ser till att saker och ting fungerar som de ska på huset. Husförmannen arbetar heltid och är en del av nationens Quratel, med arbetsuppgifter såsom ut- och inflyttar, att hantera boendes felanmälningar samt svara på frågor gällande nationens bostäder.

Utöver det arbetar Husförmannen även med att förvalta nationshuset i stort, inklusive de lokaler där nationen bedriver sin verksamhet.

Har du frågor om huset, eller vill komma i kontakt med husförmannen, är du varmt välkommen att mejla husforman@sydskanska.se

Boenderepresentant – Emily Wudie Jonsson
Boenderepresentanten är en av våra boende och väljs på Nationsmöte. Denne har som syfte att informera och företräda de boendes intressen i husstyrelsen. Boenderepresentanten stämmer kontinuerligt av med korridorsrepresentanterna för att få information om hur de boende upplever sin boendesituation.

Har du frågor om din korridorsrepresentant eller om annat som rör dig som boende? Hör med boenderepresentant@sydskanska.se

Bostadsansökan

Välkommen till Sydskånska Nationens Studentbostadshus!

Fyll i dina uppgifter nedan för att anmäla ditt intresse av en bostad hos oss.

Har du frågor kring din ansökan kan du nå Husförman via husforman@sydskanska.se, alternativt telefon 070-756 46 94

Bostadsalternativ

Sydskånska Nationens Studentbostadshus erbjuder tre olika typer av studentbostäder. Korridorsrum delar kök och gemensamma utrymmen med varandra, pentryrum har tillgång till en egen kokvrå och dublettrum består av två rum med kokvrå. Samtliga bostäder har tillgång till eget badrum med dusch.

Sydskånska Nationen

För att bo på bostadshuset krävs ett medlemsskap i Sydskånska Nationen. Att ha jobbat på nationen, vara förman eller på andra sätt aktiv är meriterande i din ansökan. Ytterligare ett krav är att du är antagen till en av de högskolor eller universitet som godkänts av Studentlund.

Personligt brev

Det rekommenderas starkt att formulera ett lättsamt personligt brev för att vi ska få en bild av vem du är.

GDPR

Jag godkänner att Sydskånska Nationens Studentbostadshus sparar mina ovan angivna uppgifter tills dess att jag automatiskt åker ur kön (6 månader efter ansökan senast förnyats) eller manuellt går ur kön genom att jag kontaktar husförmannen (husforman@sydskanska.se) i syfte att bli borttagen ur vårt bostadsansökningsregister.