Huset

Huset

Bilder: Gemensam balkong och vardagsrum i en av våra korridorer

Välkommen till Sydskånska Nationens Studentbostadshus!

Vi finns på Tornavägen 5 i Lund, mindre än fem minuters gångväg från Lunds Tekniska högskola och Ekonomihögskolan i Lund. Vi har en härlig grön baksida med grillplats och altan för våra hyresgäster att nyttja fritt. Sydskånska Nationens Studentbostadshus är inte enbart ett studentbostadshus – det är också ett hem. Och hemma hos oss finns det plats för 48 glada studenter!

Huset byggdes på 1950-talet, men genomgick en totalrenovering 1994. Huset har tre våningar och på varje våning finns 11 korridorrum, 2 dublettrum och 1 pentrylägenhet. Samtliga korridorrum och lägenheter har franska balkonger (dubbletterna har två stycken). Lägenheten har eget kök och de två dublettrummen likaså. Alla rum är omöblerade utöver ett par stationära garderober, och samtliga rum/lägenheter har eget badrum utrustat med dusch. I hyran ingår värme, vatten, el och internet och under sommarmånaderna juli-augusti bor en hyresfritt.

VÅRA OLIKA TYPER AV BOSTÄDER

  • Korridorrum, ca 20 m². Hyra 3655 kr/månad, 10 månader.
  • Lägenhet för en person, ca 29 m². Hyra 4955 kr/månad, 10 månader.
  • Lägenhet för två personer, ca 42 m². Hyra 6564 kr/månad, 10 månader.

För att bo hos oss måste du vara studerande vid Lunds Universitet (eller vid annat till Studentlund anslutet lärosäte) samt vara medlem i Sydskånska Nationen. Som medlem och boende förbinder du dig även att följa nationens stadgar och policies.

Husstyrelsen
Huset förvaltas utav husstyrelsen. I husstyrelsen sitter Inspector, ProInspector, Husförmän, Qurator, en boenderepresentant samt ytterligare styrelseledamöter.

Husförman
Husförman är den/de som ansvarar för regelbunden fastighetsadministration och ser till att saker och ting fungerar som de ska på huset. Den/de är studenter som idag arbetar på 25 % med att ta hand om Sydskånska Nationens Studentbostadshus, sköta in- och utflyttningar samt svara på frågor kring nationens bostäder. Nytt inför 2020 är att vi nu utlyser en förtroendepost som Husförman på 100 %.

Boenderepresentant
Boenderepresentanten är en boende som väljs på Nationsmöte. Boenderepresentanten har som syfte att informera och företräda de boendes intressen i husstyrelsen. Boenderepresentanten stämmer kontinuerligt av med  korridorsrepresentanterna för att få information om hur de boende upplever sin boendesituation.

Har du frågor om huset, eller vill komma i kontakt med husförmännen är du varmt välkommen att mejla husforman@sydskanska.se.

 

INTRESSERAD AV BOENDE?

Vi tillsätter just nu bostäder löpande!

Är du intresserad av att ställa dig i vår bostadskö – följ stegen nedan!

  1. Hämta och fyll i blanketten ”Bostadsansökan”.
  2. Skriv ett kortfattat brev om dig själv och bifoga detta med din bostadsansökan. Berätta gärna om du är intresserad av att engagera dig inom nationen eller på vilket sätt du redan är aktiv!
  3. Mejla din kompletta ansökan till husforman@sydskanska.se och märk mejlet ”Bostadsansökan”.
    Det går även bra att posta ansökan eller lämna in den på Nationens expedition.

I vår urvalsprocess tillämpar vi ett poängsystem baserat på bland annat engagemang och väntetid.

Hämta bostadsansökan

Vår mejladress är: husforman@sydskanska.se
Märk mejlet med ”Bostadsansökan”

OBS! Du behöver uppdatera din ansökan varje termin för att stanna kvar i bostadskön (ansökan sparas i 6 månader). Förnya din ansökan genom att mejla Husförman, märk mejlet ”Förnya bostadsansökan”.

Husstyrelsen

T.f. Husförman
Sebastian Thor
Ordförande
ProInspector Henrik Berven

henrik.berven@gmail.com

Boenderepresentant
Jussi Thorén
Kassör
Mats Larsson
Ledamot
Vakant
Ledamot
Henrik Ekstrand
Ledamot
Caroline Lilja Lindström
Ledamot
Carlos Urey
Qurator
Maja Duveborn