Huset

Huset

Välkommen till Sydskånska Nationens Studentbostadshus!

Vi finns på Tornavägen 5 i Lund, mindre än fem minuters gångväg från Lunds Tekniska högskola och Ekonomihögskolan i Lund. Vi har en härlig grön baksida med grillplats och altan för våra hyresgäster att nyttja fritt. Sydskånska Nationens Studentbostadshus är inte enbart ett studentbostadshus – det är också ett hem. Och hemma hos oss finns det plats för 48 glada studenter!

Huset byggdes på 1950-talet, men genomgick en totalrenovering 1994. Huset har tre våningar och på varje våning finns 11 korridorrum, 2 dublettrum och 1 pentrylägenhet. Samtliga korridorrum och lägenheter har franska balkonger (dubbletterna har två stycken). Lägenheten har eget kök och de två dublettrummen likaså. Alla rum är omöblerade utöver ett par stationära garderober, och samtliga rum/lägenheter har eget badrum utrustat med dusch. I hyran ingår värme, vatten, el och internet och under sommarmånaderna juni-augusti bor en hyresfritt.

För att bo hos oss måste du vara studerande vid Lunds Universitet (eller vid annat till Studentlund anslutet lärosäte) samt vara medlem i Sydskånska Nationen. Som medlem och boende förbinder du dig även att följa nationens stadgar och policies.

Huset förvaltas utav husstyrelsen. I husstyrelsen sitter Inspector, ProInspector, Husförmän, Qurator, en boenderepresentant samt ytterligare styrelseledamöter. Husförmännen är de som ansvarar för regelbunden fastighetsadministration och ser till att saker och ting fungerar som de ska på huset.

Har du frågor om huset, eller vill komma i kontakt med husförmännen är du varmt välkommen att mejla husforman@sydskanska.se.

 

INTRESSERAD AV BOENDE?

Är du intresserad av att ställa dig i vår bostadskö – följ stegen nedan!
Vi tillsätter bostäder löpande under juli & augusti 2019!

1. Hämta och fyll i blanketten ”Bostadsansökan”.

2. Skriv ett kortfattat brev om dig själv och bifoga detta med din bostadsansökan. Berätta gärna om du är intresserad av att engagera dig inom nationen eller på vilket sätt du redan är aktiv!

3. Mejla din kompletta ansökan till husforman@sydskanska.se och märk mejlet ”Bostadsansökan”.
Det går även bra att posta ansökan eller lämna in den på Nationens expedition.

Hämta bostadsansökan

Vår mejladress är: husforman@sydskanska.se
Märk mejlet med ”Bostadsansökan”

OBS! Du behöver uppdatera din ansökan varje termin för att stanna kvar i bostadskön (ansökan sparas i 6 månader).