Välkommen till Sydskånska Nationen!

Välkommen till Sydskånska Nationen!

Hur blir jag medlem?

Steg 1 – Studentlund

Det första du behöver göra för att bli medlem är att registrera dig på studentlund.se. Detta gör du genom att ladda upp ditt antagningsbesked från antagning.se eller ett registreringsbevis från Ladok.

Grattis! Nu har du ett medlemskap i Studentlund! Det är ett medlemskap som gäller för både din kår, nation och Akademiska Föreningen. Vill du lära dig mer om Studentlund och allt kul man kan göra med sitt medlemskap kan du klicka här.

Steg 2 – Välja nation

Nu har det blivit dags att välja nation. Det finns 12 nationer att välja mellan med ditt Studentlunds-medlemskap. Oavsett vilken nation du väljer kan du gå på ordinarie verksamheter så som luncher, pubar och klubbar på alla nationer. För att bli medlem på Sydskånska Nationen kommer du till vår inskrivning som är öppen vardagar  10-18, här på Tornavägen 5! Kom hit så hjälper vi dig bli medlem och svarar vi på alla dina frågor om studentlivet i Lund!

Under VT22 är inskrivningen öppen 17/1 – 11/2. Om du vill skriva in dig på nationen efter att inskrivningen är slut kan du komma förbi vår expedition som är öppen vardagar 11-13, samt torsdagar 17-19.

Vad är Novischperioden?

Steg 3 – Bli Novisch på Sydskånska

Nu har du blivit medlem i Sydskånska Nationen. Välkommen!! För att du skall hitta dina nya vänner på nationen och komma in i studentlivet anordnar vi varje termin en Novischperiod för alla nya medlemmar. Det är en period av 2-3 veckor fyllda med roliga aktiviteter som fika, femkamp, klubbesök, pub, bio, förfester, sittningar med mera. Vi avslutar denna minnesvärda period med en storslagen novischsittning! Vi ser till att du får den bästa introduktionen till studentlivet och vår nation!

En novischperiod på Sydskånska Nationen ger dig möjlighet att lära känna människor utanför din utbildning, och är det bästa sättet att ta del av nationen och dess gemenskap, som finns till för dig under hela din studietid. Ett hem utanför hemmet. Som novisch blir du tilldelad en fadder och en faddergrupp som hjälper dig att komma till rätta i Lunds studentliv. Vi vet att det kan bli mycket de första veckorna i Lund, så du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Och självklart finns vi här för dig även efter Novischperioden!

Steg 4 – Välkommen till Sydskånska Nationen

Nu är du en äkta Sydskåning! Vill du veta mer om nationen? På vår hemsida kan du bland annat läsa om hur man engagerar sig på nationen, våra olika  klubbkoncept, eller om våra större event så som bal och Valborgsfester.
Du kan även följa oss på Facebook och Instagram, där vi postar om allt kul som händer här!