Välkommen till Sydskånska Nationen!

Välkommen till Sydskånska Nationen!

Välkommen till Sydskånska Nationen!

Är du ny i Lund och vill ha en riktig bra start på student- och nationslivet? Då har du hamnat helt rätt på Sydskånska Nationen! Varje termin anordnar vi en maxad novischperiod med fika, femkamp, klubbesök, pub, bio, förfester, sittningar med mera. Vi avslutar denna minnesvärda period med en storslagen novischsittning!  På vårterminen bjuder vi även på vår traditionsenliga Sångboksinsjungning, en sittning där novischerna får lära sig allt från sånger till vett- och etikett. Vi ser till att du får den bästa introduktionen till studentlivet och vår nation!  


En novischperiod på Sydskånska Nationen ger dig möjlighet att lära känna människor utanför din utbildning, och nationen och dess gemenskap finns för dig under hela din studietid. Ett hem utanför hemmet!


Som novisch blir du tilldelad en fadder och en faddergrupp som hjälper dig att komma till rätta i Lunds studentliv. Vi vet att det kan bli mycket de första veckorna i Lund, så du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Och självklart finns vi här för dig även efter Novischperioden!


Vill du bli medlem hos oss och ta del av novischperioden? Du hittar mer information här på vår hemsida! Du kan även mejla oss eller svänga förbi expeditionen under dess öppettider, dagligen 11-13 samt 17-19 på torsdagar. Tillsammans gör vi starten på ditt studentliv till den bästa!