Verksamhet

Verksamhet

Verksamhet

Sydskånska Nationen är platsen för dig som älskar musik, härligt umgänge och inspirerande människor! Vår musikprofil lägger grunden för ett varierat klubbutbud, med en mix av alla genrer och regelbundna livespelningar i både stor och liten skala. Utöver allt detta driver våra engagerade allt ifrån pub, lunch till fotbollsträningar och filmkafé.

Bli engagerad!
Genom att engagera dig i nationen får du vänner och erfarenheter för livet, samtidigt som du bidrar till ett rikare studentliv. Vill du hjälpa till att göra Sydskånska och Lund ännu bättre?! Kom förbi nationen eller gå med i facebookgruppen ”Jobba på Sydskånska. Mer information hittar du här.

Klubbar

Sydskånska Nationen är känd som en av de mest aktiva musiknationerna. Vi kan till exempel stoltsera med hela tre nattklubbar med olika musikinriktningar:

På vår popklubb Heartland älskar vi pop – hög som låg, dåtida som framtida – och vet att popen älskar dig! Dansa natten lång på vår mest kärleksfyllda klubb!
Kontakta Heartland här!

Svartklubben är inte den enda hiphopklubben i Lund. Det är däremot den enda som lyckats behålla sin publik sedan 2003 utan att kompromissa på något plan. Svartklubben levererar den bästa blandningen av hiphop, r’n’b och andra urbana musikstilar.
Kontakta Svartklubben här!

Foxen är nationens äldsta klubb som idag sprudlar av funk, soul och disco.
Kontakta Foxen här!

Här på Sydskånska Nationen erbjuder vi även Open Club. Detta innebär att helt nya klubbkoncept kommer till Sydskånska för en kväll, alltså en chans du kanske bara får en gång i livet!
Kontakta våra festförmän här!

Vi värderar musiken högt och satsar därför hårt på att alltid spela musik som du gillar, oavsett genre och rådande trender. Bland annat inledde Danko Jones en av sina Europaturnéer på Sydskånska och radiolegenden Mats Nileskär (P3 Soul) har blivit ett bekant ansikte bakom skivspelarna. Andra artister som nyligen besökt oss är Näääk, Cleo, Jens Lekman, Fricky, Mwuana, Maja Francis, Jesper Dahlbäck, Movits och Icona Pop.

Även i år kommer vi att presentera det mest ambitiösa och minst pretentiösa musikutbudet på våra verksamheter. Inte minst på våra klubbar!

Pub

Torsdagar innebär pubafton på Sydskånska. Torsdagspuben levererar varje torsdag något nytt. Livemusik, musikquiz, kanske en indisk afton, Texas keg, Hiphop-pub eller Elektrolounge. Med mat och musik från alla världens hörn överträffar puben sig själv vecka efter vecka.

Oavsett om du bara vill sitta och chilla med dina kompisar eller fortsätta ut i natten är Torsdagspuben på Sydskånska det perfekta sättet att antingen börja eller avsluta torsdagskvällen. 
Kontakta Torsdagspuben här!

Lunch & filmkafé!

Vi serverar en god lunch lagad med kärlek varje fredag, till det mycket förmånliga priset 35 kr, då ingår efterrätt och kaffe. Det finns också möjlighet att starta helgen redan här, då allt som oftast innebär fredagslunchen på Sydskånska även publunch!

Kafé Matiné. Efter helgens eskapader kan du varje söndag slappa till en schysst film på filmcaféet, mumsande på en vegansk middag, god kaka eller en nybakad baguette. 

Kultur & annat

Osignat

Osignat är Sydskånskas senaste kulturverksamhet!

Sista tisdagen i månaden får osignade akter en chans att framträda och musikintresserade gäster får utöver en fantastisk atmosfär njuta av matiga wraps, smörgåsar och bakverk. Detta är en utveckling av tidigare terminers Open Mic-cafeér som visat sig vara en stor succé.

Är du intresserad av att spela eller uppträda på Osignat? 
Kontakta våra Osignatförmän på osignat@sydskanska.se!

NATU

NATU, som innebär Nationens Aktivitets- och Trivselutskott, anordnar en massa roliga aktiviteter för nationens medlemmar. Tidigare har NATU anordnat filmfestival, tv-spelskafé, utomhusbio, picknick och vandring i Söderåsens nationalpark och mycket mer. Kontakta våra NATI-förmän på natu@sydskanska.se med dina önskemål på aktiviteter!
 

Idrotta!

En gång i veckan erbjuder Sydskånska idrottsaktiviteter både för den som tycker om att känna blodsmak i munnen av ansträngningen, och den som med barnslig glädje tycker att basketkorgen gott hade kunnat sitta lite lägre.

Vill du spela hockey? Vill du orientera? Vill du leka burken? Skicka dina förslag på idrottsaktiviteter eller frågor om idrotten till idrott@sydskanska.se.