Sydskånska Nationen – där musiken spelar roll.

Sydskånska Nationen – där musiken spelar roll.

Inlägg 2, hjälp! Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag gett mig in på.

Det tog ett litet tag innan jag kunde bestämma mig för vilken nation jag skulle skriva in mig i. Jag pratade med vänner, lyssnade på de nya klasskompisarna, kollade runt på nätet och spanade på alla affischer. Jag visste ju ingenting om det här och vart man än vände sig fick man nya upplysningar om vad det var som verkligen var bäst. Folk i Lund är minst sagt trogna sina älskade nationer.

Jag hade hört talas om svartklubben och som det lilla hiphopfreak jag är kunde jag inte låta bli att falla lite, Sydskånska låg ju dessutom rätt nära där jag bor och jag hade hört att det serverades smarrig lunch varje fredag så jag tänkte att varför liksom inte? Jag tog helt enkelt tag i saken, snörade på mig skorna och vandrade bort mot Tornavägen 5.

Det var lite läskigt att öppna den där dörren mot det okända, vilka var de som finns där bakom och vad sysslade de med egentligen? En trappa ner och doften av de nybakat bullarna gjorde plötsligt allting mycket lättare. Där låg två och chillade i soffan, en som klippte dekoration till nästa klubbnatt och en annan som satt och diggade musik.
Det var tydligen här man hängde.

– Du kommer väl på novishfesten?!  Förfest i trädgården, denna kväll får du bara inte missa!
Här blev man medbjuden på en gång och det var inte svårt att känna sig som hemma.

Jag knep en av de sista biljetterna, snackade lite skit med den söta tjejen mittemot och gick sedan hem och hoppades på det bästa.

En glammig novishfest, en urmysig kafé matiné-kväll, en soft pubafton, en stenhård svartklubbsnatt, en svettig afrobeatfredag och två galna efterfester senare kände jag verkligen att this was the place to be. Här mår man. Här är det så mycket mer än bara musiken som spelar roll.

Track of the day:
Folly and the Hunter – Folly

bild3