Musik och Fest

Musik och Fest

Sydskånska Nationen är platsen för dig som älskar musik, härligt umgänge och inspirerande människor. Vi satsar på både livemusik och dansvänliga beats på Osignat och våra roterande lördagsklubb. Även på våra andra verksamheter som pub, Kafé Matiné och luncher kan du stöta på temakvällar och livemusik!

(Psst! Som medlem får du 50% rabatt på klubbinträde hos oss och som aktiv får du alltid gå före i kön!)

Svartklubben
Lunds äldsta hiphopklubb fortsätter att leverera tunga beats i en mix av gammalt och nytt. Svartklubben är numera inte den enda hiphopklubben i Lund. Svartklubben är däremot den enda som lyckats behålla sin publik sedan 2003 utan att kompromissa på något plan. 

Vet du på förhand att du vill festa till house så kommer du bli besviken på oss. Är du däremot öppen för något nytt så är det här rätt ställe. Gillar du inte hiphop när du kommer kan vi nästan garantera att du gör det när du går!

Foxen
Soul, funk and disco är det som gäller när Sydskånskas mest dansvänliga klubb är i farten! Foxen är dessutom nationens och till och med Lunds äldsta klubb! Du kan vara säker på att att det kommer vara en natt du sent kommer glömma! 

Den startade som en jazzförening en gång i tiden, och erbjuder idag Lunds studenter möjligheten att dansa sig svettiga till funk och soul och disco. Kom och njut av svängiga toner, glitter och fantastisk dans!

Open Club
Med möjlighet till både bredd och nisch erbjuder Open Club möjligheten till att du får höra just dina favoriter, vare sig det är techno, pop, indie eller rock! På de senaste åren har vi kunnat etablera Eurodisco-klubben som en klubb man verkligen inte vill missa! Dessutom erbjuder vi en massa olika temaklubbar som 90-talspop, punk eller bubbelgumpop. 

Osignat
Är du sugen på att få se lokala akter och band som spelar live på scen, eller bara på att få mat och bli underhållen? Varje månad bjuder vi på en pub där lovande band och soloartister framträder. Varje artist får 20 min på sig att ge allt det har!

Ibland erbjuder vi även Open-mic kvällar där scenen är öppen för dig som vill uppträda! Har du en gitarr hemma eller vill sjunga karaoke med dina vänner? Scenen är din!