Heartland behind the scenes

Heartland behind the scenes

Då var det dags att ge sig ut på turné igen! Tänkte att de kunde vara på tiden att ta reda på lite mer om alla de där roliga event som nationen har att erbjuda och alla sektioner som får det att hålla ihop. Vad sysslar de med i köket egentligen och hur kommer det sig att svartklubben har blivit så populär? Vem är det som ligger bakom idén med nybakade varma scones och hur är egentligen livet på våning 2? Frågorna är många och listan över önskade studiebesök börjar bli lång!

Först ut har vi Heartland! Klubben som osar kärlek och som glittrar ikapp med stjärnhimlen utanför. Klubben som var fjärde lördag med smyckade väggar och uppblåsta ballonger hyllar popmusik när den är som  allra bäst och som självklart tycker att Shoreline-Stenen ska få stå kvar!
Jag bokade in en dejt med den ursnygga och grymt härliga Heartland-förmannen Isabelle Rothstein i hopp om att få reda på lite mer om denna powerklubb som det ryktas så mycket om.

heartlandisabelle

Hej Isabelle! Hur är läget?
Jo tack, det är bra 🙂

Du är förman för Heartland, hur känns det?
Det är skitkul! Själva förmannagrejjen tror jag är så himla kul oavsett vad du egentligen är förman för, det skapar en sådan familjekänsla och gemenskap.
Att bli förman för just Heartland kändes dock som ett självklart val och jag kan egentligen inte tänka mig nått annat. Jag älskar klubbkänslan, att stå bakom baren och att ta hand om alla jobbare och se till så att de har kul. Det är roligt att få visa upp nationen på det här sättet och man kommer sina jobbare väldigt nära när man är förman för en klubb.

Hur länge har du varit förman?
Det är min första termin som förman men jag har varit aktiv i nästan ett och ett halvt år då jag alltid var med som jobbare : ) Tyvärr så är dock även min sista termin som förman då jag kommer flytta från Lund redan till våren… : (

Berätta lite för oss som inte riktigt vet, vad är Heartland för något?
Det är en pop-klubb som spelar popmusik. Det kan vara allt från indiepop till electro-pop och från Håkan Hellström till Rihanna och Michael Jackson. Pop är en väldigt bred genre och vi vill blanda det bästa från det mesta. Sydskånska är ju en musiknation och det är det vi vill leverera till de som kommer hit. Utöver musiken så är klubben även känd för att vi alltid har olika teman och att det alltid är mycket dekoration och pynt. Vi lägger ner mycket tid på att klippa och klistra, hihi.

Hur ser en vanlig Heartlandvecka ut?
Man börjar på söndagkväll med att skapa ett facebookevent och bjuda in gäster osv.. Under veckan skaffar man sedan jobbare, börjar planera dekorationer och drinklistan och vi håller kontakt med band och DJs och ser till så att allt det flyter på.
På lördagen brukar vi börja mellan 11.00 och 12.00 och då är det dags för att dekorera, blåsa upp ballonger, klippa och klistra och ställa iordning scenen.. Sedan går vi och köper jobbargodis och skriver ut scheman för kvällen och inväntar jobbarna som dyker upp runt halv nio. Först hänger vi lite med dem och kör genomgång och brukar hjälpa till med att röja upp efter sittningen som brukar vara innan. Vid 22.00 öppnar vi och då är allt klart, allt är uppställt i baren, kläderna är på, alla är färdigkissade och vi är redo för fyra timmar av grym klubb!! ; )

Hur länge har det funnits?
Oj, jag vet inte.. har frågat runt ganska mycket men ingen tycks riktigt veta…
(vi börjar fråga runt i lokalen utan framgång men efter en liten stund plingar telefonen till) ”Vt 10 startades Heartland igång!” (tack Anna 😉 now we know)

Vad var idén bakom det hela?
Idén är ju att nationen ska vara en musiknation som är inriktade på olika genre. Vi vill inte spela några spotifylistor med enbart swedish house maffia utan hitta musik som inte är så mainstream utan mer nischad. Att heartland ska vara en klubb med mycket dekoration var inte tänkt från början utan har nog kommit från förmännen själv och deras egna intresse för att pyssla.

Hur ska man på bästa sätt förberedda sig för en kväll på Heartland?
Man behöver inte vara något jättestort musikfan utan alla passar in precis lika bra! Men du bör förbereda dig på att få höra mycket nischad musik och att dj:n inte kommer ta emot önskemål på mainstreamlåtar. För övrigt kan du förvänta dig en väldigt glad stämning! Detta är en klubb utan bråk och tjafs och det är väldigt kul folk som kommer hit och dansar. Att man kan få lite konfetti i ansiktet bör man kanske också vara beredd på, det har nämligen redan hänt ; )

Bästa förfesttipset?
Varannan vatten! Hahah! Nej men min optimala förfest börjar alltid med kaffe och Kapten Morgan, väldigt gott! Och så tycker jag att man ska dansa på borden! Det hör till även på förfester!

Vad ska man ha på sig?
Vad man vill!! Man kan verkligen komma precis som man är men det är alltid kul om folk har kollat innan vad det är för tema och kanske försöker matcha det lite. Men annars får man ha vad man vill, så länge man är snäll : )

Vad är ett big NONO?
Man får absolut inte vara elak mot mina jobbare för de är asgrymma och assnälla!

heartalandVem är din drömbokning?
Jag tyckte det var väldigt coolt när Hurrican Love spelade på karnevalen så det vore verkligen kul få se dem spela här! Annars så vore det kul att få boka lite fler tjejband men det är alltid svårare att hitta. Vi har haft många bra tjej-DJs men det vore kul att även hitta fler band. Jag gillar när man har bokningar som är genomtänkta. Det ska inte bara vara fett kul utan också fett bra och det ska finnas en idé bakom det hela.

Bästa Heartlandminnet hittils?
Det måsta vara efter första klubben när man hade stängt ner och kände att ”vi klarade det” och ”shit vad bra det här blev”. Alla var så nöjda och glada!

Vad är svårast?
Oj det är väldigt olika och beror mycket på vad man tycker om och inte. Vissa tycker till exempel att det är jobbigt att fixa jobbare medan jag tycker det är nice. Annars är det svårast när saker och ting plötsligt inte fungerar som typ ljud och ljus. Att få till snabba nödlösningar på plötsliga problem är alltid svårt…

Vad bör man absolut inte inte missa under hösten?
Nästa Heartland såklart! Då kommer poplöst och det är vi är astaggade på! Den 29 november smäller det och det bör man verkligen inte missa så komsi komsi!!

En hälsning till alla där ute!
Jag vill skicka en hälsning till alla som kommer till Lund att inte vara de inte ska vara rädda för att engagera sig, det är jättekul och alla får vara med! Våga ta för er! Det är verkligen jättekul! : )

And here I represent to you:
Den ultimata Heartland-förfest-listan | HT14

heartlandd heaatrland