Bloggens pånyttfödelse, ny redaktör: Välkommen till SSK Backstage!

Bloggens pånyttfödelse, ny redaktör: Välkommen till SSK Backstage!

Bloggens pånyttfödelse, ny redaktör: Välkomna till Sydskånska Nationens blogg!

Facebook visar en notifiering. Helt ovetandes om vad som väntar mig, klickar jag upp chattrutan och läser att en kompis frågar om jag kan jobba bakom baren på Svartklubben. Vilken tur att jag sa ja! Snabbspola framåt och jag har funnit en alldeles obeskrivlig gemenskap på denna nation som kallas Sydskånska.

Men låt oss backa bandet lite. Hejsan, det är alltid pirrigt med första möten. Så kul att du hittat hit! Du kanske undrar vem jag är som skriver dessa rader.

Jo, det ska jag berätta. Mitt namn är Sharzad Modeli, född och uppvuxen på västkusten av vårt avlånga land. Och till min glädje är det jag som har fått den stora äran att vara er redaktör. Efter några kliv i andra nationer som novisch i Lunds studentliv, fann jag rätt efter drygt ett månvarv. Några snabba om mig: jag gillar chokladkolakakor, att bryta ut i spontan (ful)dans, vintageposters och livemusik.

För nästan ett år sedan fann jag mig själv första gången på Tornavägen i höstrusket och som en skrämd kalvunge i strålkastarljus letade jag efter det hus som jag sedan dess befunnit mig i nästan varje vecka. Sydskånska huset såklart.

Sydskånska Nationen. Vad händer här egentligen? Vilka är vi bakom vår affischerade slogan “Där musiken spelar roll” som finns att se överallt i Lund?

Det är här vi sida vid sida tillsammans kommer utforska pulserande musik, händelser, kulinariska upplevelser och självklart den skock sköna människor som ligger bakom den spinnRedaktör Imageande karusellen som är Sydskånska Nationen. Vilken färd vi kommer ha. Hoppas du hänger på, och håll i dig!

Välkomna (åter) till Sydskånska Nationens blogg!

The blog’s rebirth, a new editor: welcome to this blog – SSK Backstage!

Facebook shows a notification. Totally unaware of what awaits me, I click open the chat-box and I read that a friend is asking me if I can work behind the bar at Svartklubben. Fortunately I said yes! Fast forward and I have found an indescribable community at this nation called Sydskånska.

But let us rewind the tape a little bit. Hello, it’s always a bit nervous with first encounters. It’s so fun that you have found your way here! Maybe you are wondering who I am who’s writing these lines.

Well, I will tell you. My name is Sharzad Modeli, born and raised on the west coast of our country. And it is to my great joy that I have gotten the honour to be editor here at Sydskånska. After a few steps into other nations as a novisch in the student-life of Lund, I found my place. A few quick ones about me: I like chocolate cookies, I like to break out in spontaneous dance sessions, I like vintage posters and live music.

About a year ago I found myself for the first time at Tornavägen in the fall weather. Like a frightened deer in headlights I was looking for the house in which I since then have been to almost every week. The Sydskånska house of course.

Sydskånska Nationen. What happens here? Who are we behind our slogan “Where the music matters” that can be seen all over Lund?

In this blog, we will side by side explore pulsating music, fun happenings, culinary experiences and of course the wonderful group of people who are behind the spinning carousel that is Sydskånska Nationen. What a ride it will be. I hope you join, and hold on tight!

Welcome (back) to the blog of Sydskånska Nationen, SSK Backstage!

 

Track of the day:
Drake – Best I Ever Had