Skriv in dig & bli Novisch på Sydskånska VT21!

Skriv in dig & bli Novisch på Sydskånska VT21!Skriv in dig på Sydskånska Nationen!

Äntligen är det dags för inskrivning! Och i år blir den digital!

  För dig som står i valet och kvalet om vilken nation just du ska välja vill vi presentera oss kort. Vi på Sydskånska är kända som “Nationen där musiken spelar roll”, och detta stämmer! Sydskåningar älskar musik, något vi låter flera av våra verksamheter präglas av. Men vi har även verksamhet för den som gillar film, eller den som gillar att äta och dricka något gott, och såklart för den som bara vill umgås. Sydskånska är nämligen den lilla stora nationen och under vårt tak är alla sydskåningar oavsett vart du kommer ifrån! Du hittar oss på Tornavägen 5, ett stenkast från LTH! I år har du möjligheten att skriva in dig digitalt, med andra ord från din dator där hemma! Detta gör du genom att skicka ett mail till inskrivning@sydskanska.se med:

  • Bild på legitimation
  • Registreringsintyg/antagningsbesked
  • Kontakt- och adressuppgifter

Självklart vill du även träffa några av våra glada förmän och ställa lite frågor om allt kul nationen har att erbjuda & vad det innebär att vara Förman Sydskånska! Det görs i år på ett smittskyddssäkert sätt i vårt virtuella inskrivnings-häng på Zoom! Det är öppet vardagar 10-18, samma som själva inskrivningen! Här kan man självklart ställa frågor om hur man skriver in sig också!

Bli novisch på Sydskånska Nationen

Välkommen till Lund! Vi på Sydskånska Nationen vill ge dig en oförglömlig och spännande första tid som student i vår härliga stad. En novischperiod på Sydskånska Nationen ger dig möjlighet att lära känna människor utanför din utbildning, och Nationen och dess gemenskap finns för dig under hela din studietid. Ett hem utanför hemmet! Vårens inskrivning öppnar måndagen den 18:e januari och novischperioden är fylld med roliga aktiviteter! 
 
Som novisch blir du tilldelad en fadder och en faddergrupp som hjälper dig hitta tillrätta i Lunds studentliv. Vi vet att det kan bli mycket de första veckorna i Lund, så du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Och självklart finns vi här för dig även efter Novischperioden!
Skriv upp dig till novischperioden här

Gällande Covid-19:
Vi arbetar aktivt för att skapa trygga evenemang i den rådande situationen med Covid-19 och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därav har vi beslutat ett endast hålla i digitala evenmang under novischperioden VT21, vilket även gäller aktiviteter under novischperioden. På så vis får du som ny student fortfarande möjlighet att träffa nya vänner och umgås. Genom att delta i novischperioden kommer du snabbt att hitta in i gemenskapen på Sydskånska Nationen!

NEDAN FINNER DU NÅGRA EXTRA ROLIGA DATUM FÖR DIG ÄR SOM NOVISCH HOS OSS!

16/1 Internationell Kafé Matiné!

Gemensam matlagning och filmkväll. 

20/1 Internationell zoom game night

En internationell spelkväll med charader och annat skoj! 

23/1 Internationell skattjakt

En lite annorlunda stadsvandring där ni har chansen att samla in poäng och vinna fina SSK priser.

 

26/1 Novischfika

Lär känna din novischgrupp över en zoom-fika!

28/1 Among us kväll med NATU

Who is the Impostor?

30/1 FOXEN quiz!

Utmana dina kunskaper i foxens musikquiz!

4/1 Novischpub med quiz

Ett digitalt pubquiz! 

6/1 På cykel med SSK!

Vart  vi påväg? Lund edition! 

10/2 Pysseldag med vieri

Visa dina kreativa sidor och pyssla med Sydskånska!

13/2 Digital novischsittning

Hur avslutas en novischperiod bäst om inte med en sittning?

 

Om du har några frågor rörande novischperioden eller studentlivet i övrigt är du varmt välkommen att mejla novischforman@sydskanska.se. Vill du skriva in dig? – Mejla då inskrivning@sydskanska.se inskrivningen är öppen vardagar mellan 10.00 – 18.00. Du kan även alltid mejla oss på expen@sydskanska.se, ni hittar oss på Tornavägen 5!