Annat

Annat

På Sydskånska nationen gillar vi att ha roligt tillsammans! Därför har vi varje termin flera traditionella fester, läs mer om dem här nedan: 

Gåsamiddagen
På sydskånska nationen lever traditionen kring att fira mårten gås vidare. En gång om året samlas sydskåningarna i värmen av nationens lokaler och firar denna afton. Detta firas på nationen med den traditionsenliga gåsen (eller veganskt alternativ) samt sång, dans och ett besök från våra ärade gäster Gösta och Stig. Vi välkomnar dessutom både nya och gamla sydskåningar!

Julfesten
Julfesten är en chans för sydskåningarna att träffas och säga farväl till hösten. Denna sittning är fylld med tal, sång och en god julbuffé. Sittningen avslutas traditionellt med dans runt granen och ett eftersläpp i Sydskånska Nationens lokaler!

Sommarfesten
Sommarfesten är årets sista verksamhet där sydskåningarna samlas en sista gång innan de åker hem till sina hemtrakter. Denna sittning hålls vanligtvis utomhus och det bjuds på en somrig buffé innan man far vidare till eftersläppet! Enligt tradition går vi sedan till Sankt Hans backar för att se soluppgången tillsammans.

Novischfesten
Novischfesten är ett måste för alla nya studenter i Lund. Detta är festen där man firar novischperiodens slut och början på nya vänskaper. Givetvis firas detta med en studentikos sittning med trerätters-middag och eftersläpp som ger dig ett smakprov på dina kommande år i Lund. Novischfesten är en fantastisk sittning att påbörja ditt liv i Lund med och dessutom en underbar chans att lära känna de gamla sydskånska traditionerna. 

Förmannamiddagen
Förmannamiddagen är en chans för nationen att visa sin uppskattning till de aktiva förmän som jobbat hårt för att hålla igång våra verksamheter. Givetvis firas detta med en trerättersmiddag, fest, sång och underhållning!