Klubb & Bar

Klubb & Bar

Klubb

Sydskånska nationen i Lund är känd som en av de mest aktiva nationerna. Vi kan till exempel stoltsera med tre nattklubbar med olika musikinriktningar:

På vår popklubb Heartland älskar vi pop – hög som låg, dåtida som framtida – och vet att popen älskar dig! Dansa natten lång på vår mest kärleksfyllda klubb!

Svartklubben är inte den enda hiphopklubben i Lund. Det är däremot den enda som lyckats behålla sin publik sen 2003 utan att kompromissa på något plan. Svartklubben levererar den bästa blandningen av hiphop, r’n’b och andra urbana musikstilar.

Foxen är nationens äldsta klubb som idag sprudlar av funk, soul och disco.

Vi värderar musiken högt och satsar därför hårt på att alltid spela musik som du gillar, oavsett genre och rådande trender. Bland annat inledde Danko Jones en av sina Europaturnéer på Sydskånska och radiolegenden Mats Nileskär (P3 Soul) har blivit ett bekant ansikte bakom skivspelarna. Andra artister som nyligen besökt oss är Näääk, Jens Lekman, Fricky, Mwuana, Maja Francis, Jesper Dahlbäck, Movits och Icona pop. Även i vår kommer vi att presentera det mest ambitiösa, minst pretentiösa musikutbudet på våra verksamheterna. Inte minst på våra tre klubbar!

Pub

På torsdagar är det pubafton på Sydskånska. Torsdagspuben levererar varje torsdag något nytt. Musikquiz, indisk afton, Texas keg, Hiphoppub eller Elektrolounge. Med mat och musik från alla världens hörn så överträffar puben sig själv vecka efter vecka.

Oavsett om ni bara vill sitta och chilla med dina kompisar eller fortsätta ut i natten så är Torsdagspuben på Sydskånska det perfekta sättet att antingen börja eller avsluta torsdagskvällen.