Novischeriet hälsar!

Novischeriet hälsar!

27 juni, 2017
0 Comments

Ny i Lund?

Grattis och välkommen till Sveriges bästa studentstad, Lund! Så här ser vi i novischeriet ut på Sydskånska. Det är oss du kontaktar om du har några frågor om våra novischaktiviteter. När en är ny student kallas detta för att vara novisch.

Att vara ny i Lund kan vara ganska förvirrande och därför finns vi på plats för att se till att du aldrig är ensam, utan istället får ta del av vår underbara gemenskap!

Oss når du på novischforman@sydskanska.se. Du är varmt välkommen med alla dina frågor och funderingar. Vi ses i höst!

NOVISCH PÅ SYDSKÅNSKA

Under hösten anordnar vi på Sydskånska massor av aktiviteter för dig som ny i Lund. Vi vill gärna ha med dig, vare sig du har mycket eller lite tid mellan föreläsningar och plugg! När du skriver in dig och blir novisch hos oss får du en fadder och en faddergrupp som välkomnar dig till nationen och ser till att din tid i Lund börjar så bra som möjligt!

Inskrivningen på Sydskånska har öppet varje vardag kl 10:00-18:00 från och med 21 augusti. Där finns det alltid förmän på plats för att hjälpa till och besvara alla dina frågor! Vi finns också på Facebook, så gå med i vår grupp “Sydskånska Novisch HT17” för att hålla koll på allt som händer under novischperioden!

Har du frågor gällande boende på nationen kan du läsa mer här.

 

NÅGRA EXTRA ROLIGA DATUM FÖR DIG SOM NOVISCH:

[5/9] Novisch AT:n
Vi kickar igång perioden med lite klassiskt ”fika”! Kom till Sydskånska nationens tisdagscafé och möt dina Faddrar!  

[8/9] Klubba med SSK : upptäck Electrified
Här på Sydskånska är vi mest kända för våra fantastiska klubbar, med musik i alla breddgrader. Denna fredag har vi en gemensam förfest för att sedan gå ut på Electrified, vår klubb för pulserande, elektronisk musik!

[14/9] Novischpub
Om du gillar god atmosfär, liveband och god mat är Torsdagspuben rätt plats för dig! Vi kommer dit tidigare med alla faddrar för att avnjuta en härlig kväll tillsammans.

[16/9] Sångboksinsjungning
För dig som är ny i Lund kommer det finnas många, nya främmande begrepp som du kanske inte stött på tidigare. Ordet ”sittning” är ett av dessa. Hur man ter sig på en middagsbjudning i Lund och hur formella/informella de är kommer vi att presentera under vår sångboksinsjungning. Här kommer du få övning inför novischfesten!

[19/9] Tornaspelen
Möt de andra Tornanationerna i en vänskaplig anda. Vi kommer tillsammans att anordna en del roliga aktiviteter för alla novischer och faddrar under dagen!

[23/9] TORNAFESTEN – TORNANATIONERNAS NOVISCHFEST
Höjdpunkten på hela novischperioden! Tillsammans med de andra Tornanationerna (Helsingkrona, Västgöta, Hallands, Kristianstad & Sydskånska) arrangerar vi en festlig sittning för alla våra nya medlemmar i AF-borgen. Under kvällen kommer det bjudas på god stämning, mat och underhållning utan dess like. Har du aldrig varit på en äkta lunda-sittning är detta ett gyllene tillfälle! Sittningen avslutas med ett eftersläpp där en artist kommer spela. Mer artist-info släpps inom kort!

[26/9]  Utskottsmingel på Sydskånska:
Kom och fika på Afternoon Teasdag! I den lilla baren kommer vi ha monters där många av våra aktiva förmän kommer att finnas på plats för att berätta mer om hur det är att jobba på nationens olika aktiviteter och varför det är så fantastiskt att vara en aktiv nationsmedlem. Kom lär känna Sydskånska!


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail