Att vara Novisch

Välkommen!

–> Schema Novischperiod <–

När man är ny i Lund ska tusen saker fixas på en gång och ibland är det svårt att veta vad som är vad. Läser du det här så har du hittat till Sydskånska Nationens hemsida. Men vad är egentligen en nation i Lund?
Det korta svaret är att en nation är din andra familj, någon som tar hand om dig och ser till att din tid i Lund blir så minnesvärd som möjligt!

Det långa svaret är för långt för att skriva här, men där hade det stått något om att Universitetet står för utbildningen, kårerna jobbar för att förbättra din utbildning (och håller i det mesta av nollningarna) medan nationerna “verkar för studenternas välbefinnande”. Det innebär att vi varje vecka fixar allt från klubbar och pubar till kaféer, filmkvällar och sittningar. Då och då står vi också upp för det kulturella; fixar baler, operabesök och salsakurser men även det galna, som lasertag och Tandemstafetter, allt som är kul helt enkelt!

Nationer drivs helt ideellt av frivilliga studenter. Är man ny i Lund är nationerna ett av de bästa sätten att möta nya vänner och vi vill rekommendera alla att bli aktiva i nationslivet, du kommer inte att ångra dig!

Hur väljer man nation?

Det finns massor av nationer i Lund, alla är olika och du ska såklart välja den som passar dig bäst! Ett tips är att gå runt och besöka de olika nationerna, få en känsla för vad de är för ställen, och välj sen den som känns mest “du”!

Här på Sydskånska Nationen säger vi att musiken spelar roll, något som innebär att vi satsar lite extra på feta klubbar och bra spelningar. Samtidigt har vi också ett av nationslivets bättre matutbud, det finns alltid vegetariskt och vi lägger alltid ner vår själ i maten vi serverar. Vi jobbar också aktivt för ett jämlikt och medvetet studentliv, och vi välkomnar alla under Sydskånskas tak.

Nu då?

Nu vet du lite mer om vad en nation är – att välja är upp till dig.

Sydskånska har öppet vardagar 10-18, vill du veta mer om nationen är det bara att komma förbi, ta en kaffe och häng med oss ett tag!

Ps. du hittar oss på toppen av Tornavägen, nr 5, precis bredvid LTH.

Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail