Nationen

Bli novisch på Sydskånska HT20!

Välkommen till Lund! Vi på Sydskånska Nationen vill ge dig en oförglömlig och spännande första tid som student i vår stad. En novischperiod på Nationen ger dig möjlighet att lära känna människor utanför din utbildning. Nationen och dess gemenskap finns för dig under hela din studietid och efteråt. Ett hem utanför hemmet! Höstens novischperiod är fylld med aktiviteter!

 

Gällande Covid-19:
Vi arbetar aktivt för att skapa trygga evenemang i den rådande situationen med Covid-19 och följer folkmyndighetens rekommendationer och anpassar samtliga aktiviteter efter detta. Vilket även kan komma att påverka schemat nedan, beroende på hur situationen ser ut vid terminsstart. Ändringarna innebär att novischperioden fortfarande blir av men kommer att vara mycket utomhus i mindre grupper samt genom alternativa digitala aktiviteter. Genom att delta i novischperioden kommer du snabbt att hitta in i gemenskapen på Sydskånska Nationen!

Mer information om höstterminen och covid-19 kommer att publiceras här i augusti.

Som novisch blir du tilldelad en fadder och en faddergrupp som hjälper dig hitta tillrätta i Lunds studentliv. Vi vet att det kan bli mycket det första veckorna i Lund, så du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Vi finns här för dig även efter Novischperioden!

 

NEDAN FINNER DU NÅGRA EXTRA ROLIGA DATUM FÖR DIG ÄR SOM NOVISCH HOS OSS!

[5/9] Second-hand-tour i Malmö
Följ med oss till Malmö så visar vi runt till de bästa ställena för att hitta riktiga second-hand fynd!
[7/9] Novischkafé
Vi kickar igång perioden med lite klassiskt fika och mingel tillsammans! Kom till Sydskånska Nationen och möt dina Faddrar och andra nya studenter!
[10/9]: Novischpub & quiz
Om du gillar härlig atmosfär, liveband och god mat är Torsdagspuben rätt plats för dig! Vi kommer dit tidigare med alla faddrar och novischer för att avnjuta en klassisk pubkväll tillsammans. Denna kväll bjuds det även på quiz – speciellt för er novischer!
[12/9] Novischförfest och utgång
Här på Sydskånska är vi mest kända för våra fantastiska klubbar, med musik i alla breddgrader. Denna lördag har vi en stor gemensam förfest för att sedan gå på klubben tillsammans!
[26/9]: Novischfest
Höjdpunkten på hela novischperioden HT20!
Tillsammans med de andra Tornanationerna (Helsingkrona, Hallands, Kristianstad & Sydskånska) arrangerar vi en festlig sittning för alla våra nya medlemmar. Under kvällen kommer det bjudas på god stämning, mat, dryck och underhållning utan dess like med med oss. Har du aldrig varit på en äkta lunda-sittning är detta ett gyllene tillfälle! Sittningen avslutas med ett eftersläpp och utlovar ett dansgolv utan dess like. 
Observera att aktiviteternas utformning kan förändras beroende på situationen med Covid-19. 

 

Om du har några frågor är du varmt välkommen till oss på Tornavägen 5 under inskrivningsperioden har vi öppet mellan 10.00 och 18.00 varje vardag och svarar gärna på alla dina frågor! Du kan även mejla till oss på expen@sydskanska.se.